Waarom een behandelplan op maat voor je huid voor iedereen anders moet zijn

Iedereen is anders, net als ieders huid. Dus vanzelfsprekend is ook ieder behandelplan verschillend. Hoe komt het dat er zoveel verschil tussen de ene of de andere huid zit? Waarom is een behandelplan nooit zwart-wit en waarom is het zo belangrijk om altijd een persoonlijk plan te maken? In dit artikel leg ik je alles uit over verschillende huidtypes, je huidleeftijd en de daarbij horende behandelplannen op maat.

Samen naar de huidsalon: twee keer een behandelplan op maat

Stel je eens voor: je besluit om samen met een vriendin naar I Shine Today in Amersfoort te komen voor een behandelplan van jullie huid. Voor jullie allebei is de wens om een strakkere kaaklijn te krijgen en om rimpels te verminderen. Klinkt als een duidelijke hulpvraag, toch? Jullie verwachten iedere keer tegelijk in de stoel te zitten en dezelfde behandeling te ondergaan.
Maar niets is minder waar. Jouw huid is héél anders dan de huid van je vriend(in) en dat komt door verschillende factoren.
Onderstaande factoren hebben allemaal invloed op je huid:

  • Reinig je iedere dag?
  • Drink je veel water?
  • Rook je?
  • Gebruik je een goede beschermingsfactor tegen de zon?
  • Ervaar je (veel) stress?
  • Gebruik je de juiste producten die bij je huid passen?

Iedere persoon gaat op een andere manier om met zijn of haar huid. En dat levert altijd een andere uitkomst op. Dat geldt natuurlijk ook voor jouw behandelplan op maat.

Breng altijd eerst je huidconditie in balans

Bovenstaande factoren hebben per persoon een andere uitwerking op de huid. Voordat er een compleet behandelplan op maat gemaakt wordt, is het dus altijd belangrijk om de huidconditie in balans te brengen.

Hoe kan ik dit beter uitleggen dan met een metafoor die perfect aansluit op je huid. Stel je eens voor: je loopt door het prachtige Italië. Je raakt verwonderd door de oude gebouw, op iedere hoek van de straat. Enkelen worden gerestaureerd, en dat is maar goed ook, want zonder restauratie blijven de gebouwen nooit zo mooi en behouden. En juist de restauratie en het onderhoud is de kern van waar het om draait. Zonder tussentijdse aandacht aan de gebouwen, brokkelen de stenen af. Zonder continu te werken aan een stevig fundament, met hier en daar een touch up, zou jij nooit verbluft zijn vanwege de schoonheid van deze oude gebouwen. Na een goede fundering, een goede basis en een goed geheel is het pas mogelijk om het echte schilderwerk aan te brengen. En zo werkt het ook met je huid. Als je nooit aandacht besteedt aan je huid, wordt je huidconditie iedere dag slechter en slechter. Je fundament mist namelijk. De huidconditie vervalt en het wordt steeds moeilijker om in een later stadium je huid beter te maken. En dat is ont-zet-tend zonde.

Geef tijd en aandacht aan je huid in je behandelplan op maat

De boodschap is dus altijd: geef aandacht aan je huid. Zorg er goed voor. Want met een goede fundering, een goede basis en een fijne huid, dán pas is het nuttig om allerlei behandelingen te boeken. Dán pas werkt het schilderwerk goed, omdat de ‘ondergrond’ in goede conditie verkeert.
Wat heeft dit te maken met jouw vriend(in)? Je vriend(in) heeft vaak een andere manier van verzorgen van je huid dan jij. Beter, of wellicht minder goed. Hier zit dus het verschil in qua behandelplan.

Voordat we je huid onder handen nemen en een persoonlijk behandelplan opstellen, vindt een intakegesprek plaats. Zie dat als het projectplan van de oude gebouwen in Italië. We bespreken je wensen en je ontvangt informatie: over je huid, de huidige verzorgingsproducten die je gebruikt en eventuele nieuwe producten uit de salon. Na de intake, begint het behandelplan bij het begin: bij de fundering (= je huidconditie optimaliseren). Vanuit de fundering én het onderhoud, volgt de rest.
Behandelplan op maat: verschillende behandelingen en combinaties
Nogmaals: iedereen heeft een andere huid, waarbij ook weer andere behandelingen en producten passen. Ook kan het zo zijn dat we voor jouw huid kiezen voor een combinatie van behandelingen. Natuurlijk kan het zo zijn dat we tijdens je behandelplan de behandelingen bijstellen voor een nog beter resultaat.

Eén kuur is geen kuur

Om weer terug te grijpen op de metafoor: één keer onderhoud doen aan een eeuwenoud gebouw zet geen zoden aan de dijk. Voor een maandje misschien wel, maar als je wil dat het er over tig jaar nog steeds staat, dan niet. Dat geldt ook voor jouw huid. Eén kuur of één behandeling brengt geen wezenlijk verschil. Het heeft tijd nodig om tot een bepaald resultaat te komen. Je huid moet namelijk wennen aan de behandeling en de producten. Daarnaast werkt het (helaas) niet zo simpel dat je na één keer in de stoel liggen ineens een huidconditie hebt waar je u tegen zegt.

Boek nu jouw behandelplan op maat

Met alle kennis en ervaring van I Shine Today, de juiste producten, een goede dosis geduld en het juiste behandelplan op maat, komen de resultaten zeker. Gun jezelf alleen écht de tijd, dan komt die mooie huid vanzelf.

Neem contact op de opties van een behandelplan op maat te bespreken