Bekijk hier het bezoek van Corine van Beauty Journaal

Gepubliceerd op 02-12-2020 door Corine voor Beauty Journaal

Corine krijgt een heerlijke gezichtsbehandeling!

“Shirley is een echte powervrouw,” vertelt Meike van distributeur Beauty Services mij, wanneer ik samen met haar plannen maak voor een reportage over Biodroga. Meike heeft voor mij een salon in Amersfoort geselecteerd, waar Shirley Hendriksen aan het roer staat. Shirley is al ruim 30 jaar schoonheidsspecialist, waarvan de laatste zes jaar in haar salon I Shine Today.

Shirley en Corine bij I Shine Today

Van ZEN-behandelingen naar huidverbetering

Meike heeft niets teveel gezegd. Shirley is een powervrouw, zo merk ik bij aankomst in de salon. Daadkrachtig, alles tot in de puntjes verzorgd en ze heeft een zesde zintuig voor de wensen van de klant. Shirley vertelt: “Ik ben ooit begonnen met wat ik ZEN-behandelingen noem. De klant in de watten leggen. Later heb ik daar bindweefselmassage aan toegevoegd. Daar waren mijn klanten erg enthousiast over, omdat ze mooie resultaten zagen. Zo verschoof mijn focus van ZEN naar huidverbetering, met Biodroga als merk dat dit mogelijk maakt.”

shirley

“Ik laat me door mijn handen leiden”

Een behandeling is bij Shirley altijd maatwerk: “Ik kijk naar de persoon. Strenge behandelprotocollen zijn aan mij niet besteed. Ik zie en voel de huid en laat me door mijn handen leiden. De ene keer heb je iets meer nodig van de ene greep, dan weer van de andere. De ene keer heeft de huid hydratatie nodig, de andere keer een grondige peeling. Het assortiment van Biodroga is dusdanig omvangrijk, dat ik op iedere huidbehoefte kan inspelen.”

Iedereen krijgt licht

Shirley gebruikt graag verschillende bindweefseltechnieken om de huid weerbaarder en steviger te maken, en om collageen aan te spreken. Daarnaast is de kans vrij groot dat Shirley je onder de medische lamp legt. Ook ik ga dat ervaren. Shirley: “Iedereen krijgt licht bij mij. Licht is energie. Licht zorgt ervoor dat huidcellen weer gaan swingen en de producten en behandelingen van Biodroga nóg beter aanslaan,” legt ze met een glimlach uit.

blauw licht

“Bij het selecteren van Biodroga voor mijn salon heb ik vooral geroken”

Toen Shirley zes jaar geleden – na uitstapje van ruim vijftien jaar naar de cosmeticabranche – haar eigen salon begon, moest er natuurlijk een topmerk komen om mee te werken. Ze heeft zich daarom uitgebreid verdiept in verschillende merken. Shirley vertelt: “Dat was een eye opener. Want wat ik vijftien jaar daarvoor deed en gebruikte, dat werkte opeens niet meer. Er was zoveel meer gekomen, aan innovatie, apparatuur, producten en werkstoffen.”

In de omgeving van Amersfoort werkten veel salons met Hannah, Nimue en Dermalogica. Shirley: “Dus ik wilde iets anders. Uiteindelijk kwam ik uit bij Biodroga, omdat ze een Institut-lijn hebben en een MD-lijn. De Institut-lijn is een holistisch wellness concept, waarbij geuren, luxe texturen en actieve biotechnologische ingrediënten worden gecombineerd. De MD-lijn legt de focus vooral op huidverbetering. En ook niet onbelangrijk… ik houd van geuren, maar niet te sterk. Dus ik heb ook vooral geroken aan merken. Daardoor viel veel af, maar Biodroga doorstond ook deze test.”

i shine today

Een groen merk

Shirley: “Toen ik Biodroga selecteerde voor mijn salon, stond het begrip ‘groen’ nog in de kinderschoenen. Ik wilde geen parabenen en siliconen, dat wist ik wel. Toch ben ik blij dat ik voor Biodroga heb gekozen. Door de samenwerking van dermatologen, farmaceuten en fytologen ontstaan hele mooie producten op basis van natuurlijke en biologische grondstoffen. Met het voortschrijden van de wetenschap heeft Biodroga door de jaren heen steeds meer ‘slechte’ werkstoffen verwijderd. Nieuwe producten worden altijd uitgebreid en onafhankelijk getest met de nieuwste testmethoden. Biodroga gebruikt ook geen werkstoffen die de huid kunnen irriteren. Daarin word ik als huidexpert ontzorgd. Ik kan op mijn merk vertrouwen en dit zonder zorgen aanbieden aan mijn klanten.”

Leuk weetje… Omdat Biodroga veel waarde hecht aan een onafhankelijke beoordeling van producten, laat het merk de producten analyseren door de merkneutrale website www.cosmeticanalysis.com.

Hoogwaardige werkstoffen die ook daadwerkelijk iets doen

Naast groen is Biodroga vooral ook effectief. Shirley: “In de MD-lijn van Biodroga vind je hoogwaardige werkstoffen die ook daadwerkelijk iets doen. Denk aan enzymen, peptiden, groeifactoren, vitamine C en retinol. MD stabiliseert de werkstoffen in hoge percentages, waardoor ze dieper in de huid komen. Dat maakt het voor mij en voor mijn klanten hele mooie producten.”

intake i shine today

Instant effect met CC, DD en EE

Wanneer ik Shirley vraag naar de favoriete producten van haar klanten, hoeft ze niet lang na te denken. “Dat zijn de CC, DD en EE Creams uit de Even & Perfect lijn. Die egaliseren prachtig en geven een instant effect door lichtreflecterende pigmenten. Je kunt deze creams alleen gebruiken, of in combinatie met je foundation. Mijn klanten komen er speciaal voor terug.”

  • CC staat voor Colour Correcting. Shirley: “Ingekapselde kleurpigmenten openen bij contact met de huid en corrigeren donkere en rode vlekjes. SPF20 beschermt de huid tegen de zon en tripeptide-5 stimuleert collageen.”
  • DD staat voor Daily Defense. “Dit product geeft nog meer bescherming dan CC, onder andere door de hogere zonbeschermingsfactor van SPF25. Glutathione Memetic Peptide is een krachtige antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen, terwijl hyaluronzuur droogtelijntjes vermindert.”
  • EE staat voor Even Effect. “Dit is de allernieuwste aanwinst, met SPF50. EE mag je na iedere huidverbeterende behandeling gebruiken en is super matterend.”
biodroga lifting mask

Persoonlijke favoriet

Shirley haar persoonlijke favoriet is het Skin Booster Lacto-Glucan Intense Lifting Mask. “Dat is werkelijk ge-wel-dig. Je brengt hiervan een dun laagje over je dagcrème aan. Glucaanbiopolymeren uit de maniokstruik en glycopolymeren uit algen en de Zuid-Amerikaanse tarastruik worden binnen een minuut of tien afgegeven en trekken de huid mooi strak, met een liftend effect. Hierdoor ontstaat een soort tweede huid, een elastisch en ademend laagje. Niet afspoelen dus!”Shop Biodroga producten voor thuisgebruik hier

textuur lifting mask

Je kunt het masker ook tijdens een vliegreis aanbrengen of als je bij guur weer naar buiten gaat, aldus Shirley. Doordat het masker een laagje vormt en zo je huideigen dermaallaag nabootst, voorkomt het uitdroging van je huid.”

i shine today

In de stoel bij Shirley

Na ons gesprek over de salon en de keuze voor Biodroga mag ik het zelf ervaren en neem ik plaats in de behandelstoel. Shirley reinigt allereerst mijn huid met Biodroga Instituut Milk en Lotion, waarna ze een lichte peeling met 10% AHA-zuur aanbrengt. Het zijn fijne producten met een heerlijke textuur en een subtiele geur. Ik begrijp waarom Shirley hier vooral haar neus heeft gevolgd.

insluizen

Een maatwerkcombi van blauwe lamp, ultrasound en goudblaadjes

Omdat mijn huid door de wisseling van de seizoenen en een intercontinentale vlucht wel wat vocht kan gebruiken en ietwat onrustig is, stelt Shirley voor mij een maatwerkcombi samen. Deze combi bestaat uit mijn huid kalmeren met de blauwe lamp, gevolgd door 10% hyaluronzuur insluizen met ultrasound en tot slot het Power Moist Mask met goudblaadjes. Shirley: “Bladgoud in dit masker zorgt voor een zichtbare versteviging en geeft een mooie glow. Echt een aanrader voor de feestdagen.”

bladgoud masker

Na het masker brengt Shirley de nieuwe Special Care Firming Lip Treatment aan, die ze zorgvuldig inmasseert. Ze sluit af met de Intense Moisture Formula Moisturiser, met onder andere hyaluronzuur en vochtbindend bètaglucaan, en de EE Cream. Het resultaat mag er zijn. Mijn huid voelt soepel en goed gehydrateerd aan, met een gezonde glow. Als finishing touch (ze is immers niet alleen powervrouw, maar ook perfectionist…) werkt Shirley mijn make-up nog even bij.

make up

Thuis blijf ik hydrateren

Niet alleen heeft Shirley een maatwerkbehandeling voor me samengesteld, ze heeft ook maatwerkproducten voor me geselecteerd. Shirley: “Door het ruime assortiment van de Instituut-lijn en de MD-lijn te mixen en matchen, kan ik oneindig veel combinaties maken.” Het zal je niet verrassen dat Shirley producten meegeeft die ook thuis mijn huid van vocht kunnen voorzien. Ik zet ze hieronder voor je op een rij.mooie huid

Corine’s huid na de behandeling

MD Cleansing Milk en Lotion: mild en effectief

De reinigingsproducten uit de MD-lijn zorgen voor een milde en effectieve reiniging. Een goed gereinigde huid, zonder restjes make-up en opgehoopte dode huidcellen, resulteert namelijk in een optimale werking van de ingrediënten van de verzorgingsproducten die je na het reinigen aanbrengt.

biodroga cleansing

Ik reinig daarom mijn huid eerst met de Cleansing Milk. Deze bevat onder meer Aloe en ruikt daar ook subtiel naar. Ik ga voor een dubbele reiniging, waarbij ik eerst de Cleaning Milk op een droge huid aanbreng om make-up te verwijderen en daarna op een vochtige huid om laatste restjes vuil af te spoelen. Daarna breng ik met een wattenschijfje de Lotion aan. Deze bevat fruitextracten, die dode huidcellen losweken. Mijn huid voelt na het reinigen fris aan. Hoewel de reiniging grondig is, is mijn huid niet trekkerig. Fijn.Shop Biodroga producten voor thuisgebruik hier

Skin Booster Leave-On Anti-Age Acid Serum: een fruitzuurbehandeling voor thuis

De Skin Boosters uit de MD-lijn bieden met hoog geconcentreerde werkstoffen gerichte huidverbetering bij bijvoorbeeld pigmentvlekken, lijntjes en rimpels. Shirley wil me graag kennis laten maken met het award winning Leave-On Anti-Age Acid Serum. Shirley: “Dit is een leave-on fruitzuurbehandeling en serum in één product. Je gebruikt het drie keer per week na je reiniging. Het bevat AHA voor het verwijderen dode huidcellen. Glutathion Mimetic Peptiden zorgen meer spankracht van de huid en gaan glycatie (versuikering) tegen.”

biodroga skin booster

Skin Booster Hyaluron Concentrate 10% en Vitamin C Power Concentrate 15%

Ook selecteert Shirley twee andere boosters voor me, die mijn huid op dit moment goed kan gebruiken. Shirley: “Hyaluron Concentrate bevat 10% pure en onverdunde laagmoleculaire hyaluronzuur, dat een uitstekende vochtbinder is. Het laat je huid er meteen opgevuld en glad uitzien. En Vitamin C Power Concentrate is ook zo’n topproduct. Gestabiliseerde Vitamine C in een hoge concentratie versterkt het bindweefsel, stimuleert collageen, bestrijdt vlekjes en beschermt je huid tegen vrije radicalen. Een echte must-have.”

biodroga skin boosters

Shirley adviseert me om bij het gebruik van de boosters goed naar mijn huid te luisteren. “Je kunt ze afwisselen in de ochtend en de avond, maar ook stapelen als je wilt. Voelt je huid droog aan, gebruik dan wat extra hyaluronzuur, ben je in de zon of juist in de smog van een grote stad geweest, neem dan een extra dosis Vitamine C.”

De boosters zijn watervlug. Letterlijk en figuurlijk in dit geval. Doordat ze zo fluïde zijn als water, neemt mijn huid ze razendsnel op. Zelfs als ik drie boosters achtereen gebruik, dan verdwijnen de boosters volledig in mijn huid. Geen vettig laagje, alleen een hoge dosis werkstoffen. De boosters zijn vrijwel geurloos.Shop Biodroga producten voor thuisgebruik hier

Power Moist Mask

Nog zo’n fijn product om een droge huid die (te-) veel aan omgevingsfactoren is blootgesteld te kalmeren: het Power Moist Mask uit de Instituutlijn. Dit romige masker bevat onder meer macademia olie, wei proteïne en abrikozenextract. Ik breng een royale laag aan en laat deze een minuut of tien inwerken. Daarna afspoelen en een heerlijk zacht huidje is het resultaat.

biodroga power moist mask

Repair + Cell Protection Day en Repair + Cell Protection Night

Twee hele mooie en allround verzorgingsproducten voor dag en nacht. Stamcellen van de alpenroos gaan huidveroudering tegen. Repair + Cell Protection ondersteunt bovendien het herstellend vermogen van de huid en repareert huidschade ten gevolgde van licht. Dat is niet alleen UV, maar ook zichtbaar licht. De crèmes worden goed opgenomen en maken mijn huid soepel.

biodroga creme

Weer begrijp ik waarom Shirley ook haar neus heeft gevolgd bij de keuze voor Biodroga. Wat een heerlijke subtiele poedergeur heeft Repair + Cell Protection. Ik zou het de Chanel No. 5 van de skincare willen noemen.Shop Biodroga producten voor thuisgebruik hier

Even & Perfect Even Effect (EE) in Light Porcelain

biodorga ee cream

De favoriet van Shirley haar klanten en inmiddels ook van mij. De kleurpigmenten passen zich perfect aan mijn eigen huidskleur aan en camoufleren plekjes, vlekjes en roodheid. Het resultaat is onwijs egaal, goed dekkend en mooi mat. Afpoederen is eigenlijk niet meer nodig en ook mijn foundation laat ik na gebruik van de EE Cream achterwege.

biodroga ee cream

Powerproducten

Een powervrouw met powerproducten. Zo kan ik mijn kennismaking met Shirley en Biodroga het beste omschrijven. Wat me aanspreekt aan het merk zijn de effectieve formules met bewezen werkstoffen. Denk aan de paradepaardjes retinol, vitamine C, hyaluronzuur, peptiden. Ze zijn niet voor niets al jaren niet meer weg te denken uit de skin care industrie. Ook fijn is dat je met de boosters oneindig kunt combineren en stapelen, om ieder huidprobleem aan te pakken. Mijn huid is in ieder geval weer heerlijk soepel en zacht. Goed gehydrateerd en klaar voor de winter. En de EE Cream…? ik kan niet meer zonder!